Okulların kapanmasını fırsat bilip bir haftalığına Isparta'ya memlekete kaçtım .Eeeeee memlekete gidip de düğüne gitmemek olur mu ? Bizim oraların düğün yemekleri bir başka güzel olur .Düğün sabah erken saatte hocanın duasıyla başlar , duadan sonra orada bulunanlara ilk yemek verilir.Buna ''Kazan Açılma Töreni denir.
Yemekler yuvarlak çakılmış sofra diye adlandırdığımız 8-10 kişilik tahta masalarda yenir.Eskiden kadınlar erkekler ayrı yerlerde yemeklerini yerlerdi ama zamanla bu adet değişti artık kadın erkek karışık oturuyor.
FÜSUN ABLAM , ÖZGÜR ENİŞTEM ,AĞABEYİM , YEĞENİM SAYNUR , ANNEM ,BABAM VE BEN |
İlk önce pirinç veya yayla çorbası ikram edilir.Masaya söğüş( domates , biber ve kuru soğan ) konur.Çorbanın arkasından kapama (bütün et) veya etli kuru fasulye ya da nohut verilir.
KURU FASULYE |
Düğün yemeğinin olmazsa olmazı kabine pilavıdır.( TARİFİ İÇİN).Masadan kimse aç kalkmasın diye irmik helvasının ardından ikinci pilav gelir.Bu pilava son pilav denir.
KABUNE PİLAVI |
İRMİK HELVASI |
bak şimdi,,kapıştırsak mı bizim oaraların yemekleri ile minecimm bu sofrayı.:))
YanıtlaSilher yörenin güzelliği başka ..
afiyet bal olsun canım..
sevgilerimle.