3 Temmuz 2013 Çarşamba

BİZİM ORALARIN DÜĞÜNÜ BİR BAŞKA OLUR

Okulların kapanmasını fırsat bilip bir haftalığına Isparta'ya memlekete kaçtım .Eeeeee memlekete gidip de düğüne gitmemek olur mu ? Bizim oraların düğün yemekleri bir başka güzel olur .Düğün sabah erken saatte hocanın duasıyla başlar , duadan sonra orada bulunanlara ilk yemek verilir.Buna ''Kazan Açılma Töreni denir.
Yemekler yuvarlak çakılmış sofra diye adlandırdığımız 8-10 kişilik tahta masalarda yenir.Eskiden kadınlar erkekler ayrı yerlerde yemeklerini yerlerdi ama zamanla bu adet değişti artık kadın erkek karışık oturuyor.
FÜSUN ABLAM , ÖZGÜR ENİŞTEM ,AĞABEYİM , YEĞENİM SAYNUR , ANNEM ,BABAM VE BEN

İlk önce pirinç veya yayla çorbası ikram edilir.Masaya söğüş( domates , biber ve kuru soğan ) konur.Çorbanın arkasından kapama (bütün et) veya etli kuru fasulye ya da nohut verilir.
KURU FASULYE
Düğün yemeğinin olmazsa olmazı kabine pilavıdır.( TARİFİ İÇİN).Masadan kimse aç kalkmasın diye irmik helvasının ardından ikinci pilav gelir.Bu pilava son pilav denir.

KABUNE PİLAVI

İRMİK HELVASI
Isparta'ya yolunuz düşerse ve bir düğüne rast gelirseniz mutlaka misafirleri onun .Emin olun düğün sahibinin kapısı herkese açıktır .











1 yorum:

  1. bak şimdi,,kapıştırsak mı bizim oaraların yemekleri ile minecimm bu sofrayı.:))
    her yörenin güzelliği başka ..
    afiyet bal olsun canım..
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil