19 Şubat 2013 Salı

HAFIZ NİMET

Hiç kıskanç biri değilimdir.Kimseyi varlığından veya başarısından dolayı kıskanmam ama Nimet'i çok kıskandığımı itiraf etmem gerek''.Neden mi .?'' Nimet bu sene hafızlık eğitimini  bitirdi ve hafız oldu.Onu kıskanmayıp da kimi kıskanır insan.
H.z. Peygamber efendimiz (s.a.v)  buyurduğu gibi :
''Ancak iki konuda imrenme (haset ) vardır.  Bir kimse ki Allah kendisine Kur’an öğretmiş oda gece ve gündüz her vakitte Kur’an’ı okur, komşusu sesini duyarda: “keşke falan kimseye verilen bana da verilseydi de onun yaptığı gibi bende yapsaydım.” der . Diğer bir kimse ki Allah kendisine mal vermiş oda hak yolunda bunu tüketir, başka biriside: “ keşke falan kimseye verilen bana da verilseydi de onun yaptığı gibi bende yapsaydım.” (Ebu Hureyye ( r.a ) dan Sahih-i buhari 1813.Hadis )






 Allahüteala ( c.c.) Kur'an'ı Kerim'de
 Hicr Suresinde (15/9)


''Muhakkak ki zikri (Kur'ân-ı Kerim'i), Biz indirdik. O'nun koruyucusu (da) mutlaka Biziz” 
Allahüteala'nın (c.c.) belirttiği gibi : Kur'an'ı Kerim 'i ahirete kadar korumak , korunmasına vesile olmak hafızlara nasip olmuştur . Kur'an'ı Kerim'i baştan sona ezberleyene hafız denir.Bugüne kadar gelen ilahı kitaplarda hafız olma gibi bir durum , bir imkan yoktu.


 Allahüteala ( c.c.) Kur'an'ı Kerim'de
 A'la Suresi (6.Ayet )
''Sana okuyacağız ve sen Allah'ın izni ile unutmayacaksın.'' buyurmuştur.
H.z. Peygamber efendimiz (s.a.v) ilk hafızdır . Allah ayrı bir nimet , ayrı bir imkan , ayrı bir güzellik olarak Kur'anı Kerim'in ezberlenmesi ve nesilden nesile aktarılmasını hafızlar yoluyla mümkün kılmıştır.Bu şanslı insanlardan biri de zorlu bir eğitimin ardından sevgili kardeşim Nimet.










 Nimet'in mevlüt'ü için üzerinde ''Muhammed' 'yazan altın rengi organzeden yapılmış magnetli (mıknatıslı) bir model hazırladık.









Kartına Nimet'in seçtiği şu sözleri yazdık :
''Sözümüzü Kur'an dan eyle.
 Özümüzü Kur'an'la süsle.
 Yolumuzu Kur'an'lı eyle''




Sevgili Nimet kardeşimi tebrik ederim.





2 yorum: